torsdag 20 december 2012

En julig fruktkaka

Ca 2 dl torkade fikon
Ca 2 dl torkade aprikoser
1 dl konjak
(Jag höftade lite, kan ha blivit 1 1/2...;)
200 g rumsvarmt smör
1 dl rårörsocker
1/2 dl farinsocker
3 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel

Finhacka frukten. Lägg i en skål och häll över konjak, låt dra över natten eller längre. Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget, sedan frukten och mjölet som är blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i en smord form, gärna med avtagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter ( beroende på hur bra flås på ugnen du har)
Låt kakan kallna.

Frosting:
25 g rumsvarmt smör
Ca 150 g Philadelphiaost
Ca 1 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
Saft av en halv apelsin
Rör ihop, gärna med elvisp.
Bred över den kalla kakan och sikta över kanel.
Den blir godare för varje dag som går!



2 kommentarer:

till-vidas-ara sa...

Ååh det låter underbart gott det där! har ingen ork att baka dock. ramlade ner i ett trött förkyldhål nu ikväll när min kära äntligen kom hem. skriver under filtar :) tänker på dig och tror och önskar all lycka med det finaste, och god Jul förstås..kraaam Lycke

Leila sa...

Ser supersmarrigt ut! Tack!